14
Ara

Segment kapılı gardrop

Segment kapılı gardrop, ayrı sekmentlerde dolaplar, Tarihsel anlamıyla, samimi ve koruyucu mobilya anlamında, küçük ama onu barındıran odaların boyutları ile içermesi gereken nesnelerin boyutları arasında belirsiz bir şekilde orta olan gardrop, bugün kendi içinde neredeyse tükenmiş bir mobilya parçası. .

Doğru Bazı zarif ve rafine ortamlarda ya da tam tersine küçük ve karanlık dolaplarda orijinal özelliklerinde varlığını sürdürüyor. Ama yatak odalarında artık yerini geniş donanımlı, pratik duvarlar alıyor. sistemler modüler konteynerler ve her şeye rağmen “gardrop” demekte ısrar ettiğimiz ama geçmişin gardroplarıyla çok az ortak noktası olan görünmez gardroplar.

Bunu anlamak için bu fotoğraflara bakmanız yeterli. Şimdiye kadar tasarım, gardrop kavramının yerini, artık modern yaşam tarafından neredeyse vazgeçilmez hale gelen mekanların etkileşimi içinde evin duvarlarını örten, onları tamamlayan ve gizleyen “tam duvarlı bir konteyner” konseptiyle değiştirdi.

Dolayısıyla bir mobilya parçasından daha fazlası olan gardrop, bu noktada odanın bir parçası haline gelmiştir ve bu nedenle bulunduğu ortamların profilini takip etmeli, duvarlar ve kapılar arasında derin oluşturulan boşlukları pratik hale getirmelidir. ve kullanılabilir.

Zaten kapılar Gardırobun özü ve ihtişamının hakim kısmı, bu vazgeçilmez mobilya parçasının işlevselliğinin ve estetiğinin çoğu onlara bağlıdır. Duvara monte büyük bir gardıroba eşlik eden bu fotoğraftakiler o kadar özel ve orijinal ki, haklı olarak birkaç gerçek “tasarım ürünü” arasında sayılabilirler. İki farklı renkte boyanmış, açıklıkların dikey ritmini ritmik olarak özetleyen üç farklı dikey bölümden oluşurlar.

Aslında, üç parça arasında gizlenmiş, neredeyse görünmez, sap görevi gören küçük bir metal levha sıkışmış. Yaklaşık bir metre genişliğinde çok sayıda odayı kapsayan çok sayıda ikili modül. Hepsi aynı, kesinlikle, böylece bu mobilyanın bölündüğü mükemmel ahenk hiçbir şekilde bozulmaz. Her şeyden önce basitçe döşenmesi yerine “döşenmesi” gereken ortamlara uygun, harika bir görsel efekte sahip önemli bir projedir şüphesiz.

Bir gardroptan çok, aslında bir “dekorasyon”dan, bir dekorasyondan, kısacası kesinlikle içinde barındırmaya hizmet eden ama her şeyden önce beğenilmek için tasarlanmış bir ahşap mimariden bahsediyoruz.

Ve böylece duvar kaybolur ve gardrop, evin mimarisini değiştirmeye ve hatta iyileştirmeye kadar yatak odasının gerçek kahramanı haline gelir.

Aslında, bu durumda, büyük oda, gardrop alanını bulunduğu alanla birleştiren açıklığı iki çok rahat “katlanır” kapının arkasına gizleyen büyük gardrop tarafından ikiye bölünmüştür. Bu nedenle, yatak odası ve gardrop odası bir kez birleştiğinde, çevreyi mimari temellerinden itibaren yeniden tasarlayabilen görünümüyle güzel bir mobilya parçası sayesinde kendilerini ayrılmış bulurlar.

Sadece en önemli mobilyaların yapabileceği bir şey, çünkü ancak çizgilerinin tasarımı, iç mekanlarının işlevselliği ve bu tür projelerin altında yatan ileri inşaat yöntemleri sayesinde, bunun sonuçlarını elde etmek mümkün. varlık.

Bir yatak odasında veya gardrop odasında bir köşe oluşturan sürekli iki duvara sahip olan herkes, her iki duvarı da köşe gardrop yerleştirmek için kullanmanın ne kadar uygun veya kullanışlı olduğunu merak edecektir.

Aslında bu tür bir çözüm, 1980’lerden beri bir odaya gardrop koyarak döşemek zorunda olan herkesin kolektif hayal gücüne girmiştir. Bu başarının nedeni açıktır: Normal bir gardropla karşılaştırıldığında hacmi neredeyse iki katına çıkaran özellikle büyük bir kaptır.

Bir tür “L” oluşturacak şekilde birleştirilen iki raftan oluşan bir köşe elemanının (bu gardrop modellerine özgü bir modül) kullanılması sayesinde yapımı mümkündür. Bu gardrop kategorisi çok yönlü ve modülerdir ve açısal modülü (genişliği genellikle 100×100 ila 110×110 cm arasındadır) genellikle 30, 45, 60, 90, 100 ve 120cm.

Çok hassas bir ölçüm elde edilecekse, “standart” bir modülün azaltılması yoluyla, her ortama uyarlayarak kendi mükemmel “kişiye özel” gardırobunuzu yaratmanıza olanak tanıyan bir değişiklik yapmak mümkündür. Bu, dahili ekipmanın maksimum kullanılabilirliğini sağlayan tipik bir kabindir.

Aslında bilindiği gibi, büyük hacmi nedeniyle bir gardrop mutlaka önemli estetik niteliklere sahip olsa bile, bu tür mobilyaların satın alınmasının nedeni genellikle muhafaza edilebilirliğidir. Bununla birlikte, iç mekanların tasarımı büyük ölçüde kişisel alışkanlıklara bağlıdır.

Örneğin, ağırlıklı olarak takım elbise, ceket ve dış giyim giyenler, her şeyden önce elbise askısı direkleri ile donatılacak büyük bölmelere odaklanmak zorunda kalacaklar.Aksine, daha sportif veya her halükarda “gündelik”, yani katlanarak saklanan giysilerden oluşan kıyafetleri tercih edenler, yüksekliği ve genişliği küçük modüllere de iyi uyum sağlayan raflar ve çekmeceler seçmek zorunda kalacaklar.

Köşe gardroplarda, diğer tüm gardrop türlerinde olduğu gibi, iç donanımın kurulumunu kolaylaştırmak ve sonunda düzenini değiştirmek, belki daha sonra yeni ihtiyaçlara uyarlamak için, hemen hemen tüm “sistemler” baştan sona önceden delinmiş kenarlara sahiptir. yeniden konumlandırma işlemini kolaylaştırmak için yükseklikleri.

Genellikle temel unsurları seçerek başlıyoruz, raflar, çekmeceli dolaplar

r ve elbise askı çubukları gibi bizim için vazgeçilmez olan modüllere karar verdikten sonra diğer aksesuarları seçerek ilerliyoruz. Aslında, ikincisi şüphesiz daha spesifik işlevlere sahip olacaktır (pantolon askısı, kravat askısı, ayakkabı tutucusu vb.)

Ne kadar çok hacminiz varsa, dahili aksesuarları takma olasılığının o kadar yüksek olduğunu söylemeye gerek yok. Bu anlamda, köşe gardrop gerçekten idealdir, çünkü cömert boyutları ile genellikle normal gardroplara yerleştirilmesi mümkün olmayan aksesuarları saklamanıza izin verir.

Tamamen estetik bir bakış açısından, belki de köşe gardrop seçmeye karar verenlere verilecek en önemli tavsiye, bu mobilya kategorisinin doğası gereği sahip olabileceği ihtişamı asla unutmamaktır. Ne de olsa, bu kadar geniş mobilyalar satın alırken kişinin bir şekilde buna uymaya istekli olması gereken bir uzlaşmadır.

Önemli olan tasarım aşamasında bunu dikkate almak! köşe gardrop büyük bir gardırobunuzu bile keyifli hale getirmenin yolları vardır ve bunlar gerçekten çoktur… pratikte sonsuzdur. Açık bölmeler, kitaplıklar, “grafik” veya dekoratif kapılar, belirli öğeler ve doğru kullanıldığında, bir köşe gardırobunun odada yarattığı hacmi gerçekten mükemmel bir şekilde gizleyebilen diğer birçok yöntem.

Örneğin burada gösterilen fotoğraflardaki gardrop, çok farklı iki kapı tipinin tasarım kullanımıyla çözüldü: normal kapalı kapılar ve şeffaf camdan orijinal çerçeveli kapılar. Genel görünüm belki daha gelenekçilerde biraz şaşkınlık bırakabilir, ancak mobilyalarının tasarımına gerçekten önem verenler çok iyi bilirler ki, mükemmel sonuçlar elde etmek için her zaman yeni ve orijinal çözümler benimseyerek “cüret etmek” kesinlikle gereklidir.

Bu özellikle hoş ve güncel çünkü şu anda revaçta olan iki özel trendi birleştiriyor: yani köşe gardrop sistemlerinin benimsenmesini destekleyen ve “yürüme dolap” kullanmayı tercih edenler tarafından takip edilen. dolaplarda”.Aslında, camlı kısım pratik olarak tamamen kabinlerin kendine özgü ayrıcalıklarını içerir: açıkça görülebilen giysiler, özel donanım, kullanım ergonomisi ve geniş alanlar mevcuttur.

Bu nedenle, gömme dolaba sahip olmak isteyen ancak gardrop için gerçek bir yeri olmayanlar için özellikle uygun bir çözüm. Bu şekilde, normal bir yatak odasının duvarlarını, özellikle geniş ve bir gömme dolapla aynı özelliklere sahip, ayrıca kıyafetleri mükemmel şekilde kapalı ve tozdan uzak tutabilme avantajına sahip, oldukça geniş bir gardrop oluşturmak için kullanabilirsiniz. pislikten.

Sözde “bitişler” hakkında çok son bir ipucu: Köşe gardroplar için bile “Cilalama” her zaman çok günceldir. Mat veya parlak ve yeni bir trende göre “harç” kaplamada, ahşaptan cama her türlü cepheye uygulanabilir. Doğal veya renkli ahşap ise artık hem aksesuar olarak hem de tonlarıyla, zaten bol olan köşe dolaplarının hacmini çok da ağırlaştırmadığı için tercih ediliyor.

Bir iç mekan görseli olabilir