16
Ara

2023 Gardrop çeşitleri

2023 Gardrop çeşitleri, modelleri, fiyatları Gardırobun en iyi bölümleri, Diğer mobilyaların dizilişini büyük ölçüde etkilediği için gardırobun oda içinde kaplayacağı yer oldukça önemlidir. En mantıklı çözüm, tüm duvarı tamamen kullanmak ve odayı küçültmekten kaçınmak için diğer her şeyi mümkün olan en basit ve en az müdahaleci şekilde ele almak olacaktır, ancak komodinlerden veya büyük bir şifonyerden vazgeçmek kolay değildir gardrop daha geniş.

Ayrıca kapının yanlış konumu, gardrop için tasarlanan duvarın tam olarak kullanılmasını engelliyorsa, ikincisini daha az hantal olacak şekilde düzenlemek iyi olacaktır çünkü bir odaya girip kendinizi bulmaktan daha kötü bir şey yoktur. “mevsimlik” bir gardırobun kenarı gibi büyük ve tıknaz bir engelin önünde.

Sonuçta, alan izin verdiğinde gardroplar daha serbest bir şekilde düzenlenebilir, ancak odanın boyutları sınırlı olduğunda, her santimetreye dikkat etmekte fayda var.

gardrop ölçülerine gelince, aslında bunlar modelden modele ve hatta çok fazla değişebilir. Bu nedenle modüler (veya modüler) bir tip seçmek veya ölçüye göre yaptırmak daha iyidir, çünkü bu şekilde her zaman duvara iyi uyum sağlar ve gerekirse elemanların sırasını değiştirebilir, diğerlerini birleştirebilirsiniz. kompozisyonu genişletmek veya ev taşırken alan değişirse bölmek için.

Doğru: Sürgülü kapaklı gardrobun, alan sınırlı olduğunda ve yatağa veya komodine çarpmadan bir kapıyı açmanın mümkün olmadığı durumlarda en pratik olduğunu herkes bilir, ancak bu, göreceğimiz gibi, bazı durumlarda durumu kolaylaştırır. , gardırobun boyutunu kesinlikle küçültmez.

Örneğin, “tipik” bir yatak odasının durumunu inceleyelim , yani oldukça standart boyutlarda, kapı ve pencere “geleneksel” bir şekilde konumlandırılmış. Bu çok yaygın durumda, bir gardırobun yerleştirilebileceği mevcut duvarlar normalde üçtür:

Kapının bulunduğu duvar, yanında genellikle odanın merkezi ışık anahtarı bulunur.

Kapının yanındaki duvar ve maalesef alanın bir kısmı, açık konumdayken genellikle kapının kendisi tarafından işgal edilir.
Kapının karşısındaki duvar, açıklıklardan kaynaklanan alan kesintilerinden muzdarip olmadığı için en büyük olacağı açıktır, ancak genellikle yatağın daha rahat yerleştirilmesi amaçlanır.

İlk durumda kendimizi, kapının alanı kaldırıldığında 240 cm ila 3.30 metre arasında değişen serbest boyutlara sahip olacak bir duvarla karşı karşıya bulabiliriz. Açıkçası, anahtarı erişilebilir tutmak için 250/260 cm’yi aşmayan bir genişliğin mevcut olduğu durumlar mevcuttur.

Bu durumda dolabı konumlandırmak istediğinizde, yapılacak en iyi şey 5 kapılı bir dolap satın almak (modüller 50 cm ise) ve belki de derinliği sağlamak için son bir trapez (veya eğimli) kapı ile donatmaktır. odaya girenler için görsel bir engel değildir.

Yatak odası gardrop

İkinci durumda (çoğu kişinin tercih ettiği çözümü sağlayan), açık kapının söz konusu duvarın bir bölümünü kaplayıp işgal etmemesine bağlı olarak 300 ila 400 cm arasında değişen kullanılabilir bir duvarla karşı karşıya kalacağız. gardırobun bir bölümünün içeri girmesini engelliyor.

Bu tür bir durumda, genellikle bu duvara yaklaşık 300 cm genişliğinde “standart” boyutta bir gardrop yerleştirme olasılığı her zaman vardır. Bununla birlikte, mevcut duvarın boyutu 3 metreye çok yakın olduğunda, üç olası çözümü seçmek daha iyidir: o son parçayı yamuk bir modülle donatın (odaya girerken görsel engeli azaltmak için); veya gardırobun derinliğinin girenler üzerinde yaratacağı etkiyi hafifleterek, bir şekilde tarafı “gizleme” görevine sahip olacak raflardan veya bir kitaplıktan oluşan “açık” bir yan alanla donatın; veya 5 modül 50 (250 cm) veya 6 modül 45 (270 cm) gibi biraz daha küçük bir gardrop tercih edin, böylece gardırobun yan tarafı kişinin odaya girmesi için her zaman yeterlidir.

Üçüncü durumda, gardırobu kapının karşı tarafındaki büyük duvara yerleştirmeye karar verirseniz, odadaki mevcut en büyük duvar boyutunu elde edersiniz. Çift kişilik odalar genellikle klasik 14 m2’den (bir çift kişilik için minimum boyut) 25 m2’den bile büyük yüzeylere sahip odalara kadar değişir. “Normal” boyutlarda (en yaygın olanı) bir odayla karşı karşıya kalmamız durumunda, kapının karşısındaki tarafta yaklaşık 4 metre veya daha fazla bir duvarımız olacaktır.

Bu, prensip olarak, zaten büyük bir gardrop için mükemmel bir alan olarak kabul edilebilecek en az 8 50 cm modülden oluşan bir gardrop sığdırabileceğimiz anlamına gelir. Ancak bu durumda ortaya çıkabilecek başka sorunlar da vardır çünkü yatağı kapının yanındaki duvara koyarsak hem yatağı hem de yatağı barındırabilmek için en az 3 metrelik boş bir alana ihtiyacımız olacaktır.

Aynı zamanda kapının yanına bir şifonyer yerleştirirsek, hem şifonyerin kendisini düzenlemek hem de gardırobun derinliği için (yaklaşık 60 cm) bize gerekli alanı bırakmak için yeterli bir alana ihtiyacımız olacaktır. ) ve açılması için vazgeçilmez alan (50/60cm).

Yatak odası gardrop ölçüleriBununla birlikte, gardrop yerleştirmenin mümkün olduğu başka birçok pozisyon ve kompozisyon vardır.

Oldukça sık rastlanan bir durum, bir odayı bir gardrop yerine bitişik iki duvarla donatma imkanına sahip olanların durumudur. Bu durumda, büyük bir dolap kabı ile alanı daha iyi kullanmanızı sağlayan “açısal” karşılaştırma neredeyse her zaman tercih edilir.

Ancak bu özel durum için bile bazı açıklamalar yapmak uygun olacaktır.

Köşeden yararlanmanın farklı yolları vardır ve gerçek “gömme dolaplar” sağlayanların yanı sıra en yaygın olanı – yani aynı boyutta iki kapı yerleştirilmiş olarak köşeyi “dönmeyi” içeren yol. 90°’de basitliğinde bile bazen anlaşılması biraz karmaşıktır. Bu durumda, aslında, sanki iki gardırobu bir şekilde “birleştirmeniz”, onları dik bir şekilde üst üste bindirerek bir araya getirmeniz gerekiyor.

Ancak bu kombin, köşe gardırobunu kendi tasarlamak zorunda olanlarda kafa karışıklığı yaratan kombindir. Bunu iyi açıklamak için, karşılıklı iki duvarı 200 cm ve diğerinin 3 metre ölçüsünde bir gardropla donatmak zorunda kalma durumuyla yüzleşelim. İlk bakışta yapılabilecek en bariz mantık, 10 adet 50 cm’lik modülün bu ölçülerle iki duvara sığması ve 3 metre kenarda 4, 3 metre kenarda 6 olmak üzere toplam 10 kapı olması gerektiğidir.

Gerçekte, doğası gereği üst üste bindirilmiş iki gardırobun tüm derinliğini (yani her iki tarafta 60 cm) kaplamak zorunda olan köşe, 60×60 cm’lik bir kareyi kaplar ve içine kapı yerleştirilemez. Bu nedenle, gardırobun her iki yanında birer kapak azalır ve bu nedenle köşe gardırobumuzun “teorik” kapıları 10’dan sadece sekiz olur.

Bununla birlikte, kapaklardaki bu azalmanın iç alanı etkilemediğini belirtmekte fayda var, bu da her durumda 3 metrelik bir tarafta 6 kapılı bir gardrop ve yaklaşık 3 metrelik bir gardrop kadar bir hacmi sorunsuz bir şekilde kullanmanıza izin verecektir. Diğerinde 3 kapı ( köşe tarafından işgal edilen 60 cm’lik derinlik nedeniyle iki metre eksi bir kapı ).

Yatak odası gardrop ölçüleri

İncelememizde dikkate alınması gereken bir diğer durum da köprü gardrop denilen dolapların kullanılmasıdır. Çocuk ve genç yatak odalarında çok daha yaygın olan bu tip gardroplar, özellikle dar ve uzun odalarda yatak ve karşısına gardrop koymanın zor olduğu durumlarda en ideal yerini bulmaktadır.

Bu aşırı durumlarda, bu nedenle, bir tür “bölme” veya girinti yaratılan, gardırobun derinliğinin sıfıra indirildiği (en azından alt kısımda) ve nerede olduğu özel bir gardrop tipi seçimi tercih edilir. bu nedenle yatak, şifonyer veya masa gibi kolayca yer bulabilir. Köprü gardırobunun tasarım zorluğu, esas olarak, yeterince güvenli olması için belirli uzunlukları aşamayan “köprü” nün uzunluğuyla bağlantılıdır.

Normal bir gardrop köprüsü için izin verilen maksimum boyut yaklaşık 3 metredir, ancak duvara bile asılabilen gardropların üretimine izin veren modern “asma” karşılaştırmaların teorik olarak bölmeyi daha da genişletmeye izin verdiğine dikkat edilmelidir. köprü, hatta 4 metreye kadar.

Bununla birlikte, üç metrelik bir ölçüyle, iki komodinle tamamlanmış bir çift kişilik yatağı rahatça yerleştirmek zaten mümkün ve bu, çift kişilik yatak odalarında, şimdiden mükemmel bir sonuç olarak adlandırılabilir